Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Raikas sitruunatorttu

Palataan hetkeksi vielä pääsiäiseen. Leivoin silloin tällaisen sitruunaisen herkun. Kauniin keltainen ja raikkaan makuinen torttu sopii hyvin pääsiäiseen, mutta yhtä hyvin myös muihin kevään juhliin.

Sitruunan kirpeyttä voi halutessaan lieventää tarjoamalla tortun kanssa vanilja- tai kermavaahtoa. Itse kuitenkin tykkään, että kirpeys saa tuntua kunnolla!

-Kerttu


Sitruunatorttu

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g kylmää voita
2 keltuaista
1 rkl vettä
Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
2 sitruunan mehu

tomusokeria pinnalle

Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikinasta tulee pientä murua. Sekoita joukkoon keltuaiset ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina ohueksi levyksi muovikelmun päällä. Päitä taikina kelmulla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Tasoittele reunat ja pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.

Vatkaa sekaisin kaikki täytteen ainekset. Kaada seos paistetun pohjan päälle. Paista 140 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo