Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Urbaani rosvopaisti karitsasta

Pääsiäisenä käsittelin ensimmäistä kertaa karitsanviulua. Pohdiskelin jo aiemmin toisessa blogissani miten pakastimessa odottava viulu kannattaisi valmistaa ja silloin Kokkeillaan-blogin Kotiharmi vinkkasi minulle idean rosvopaistista.

Urbaani rosvopaisti valmistuu kotiuunissa sanomalehteen käärittynä. Valmistusaika on pitkä, sillä lihan täytyy antaa kunnolla marinoitua ja uunissakin se saa viipyä kaiken kaikkiaan kahdeksan tuntia. Kannattaa siis varautua odottelemaan, odotus kyllä palkitaan!

Karitsan kanssa tarjosin tsatsikia, röstiperunoita ja vihersalaattia. Ja pääsiäisen kunniaksi hyvää toscanalaista viiniä.

Pääsiäisen jälkeen arki alkoi rytinällä, sillä tämä päivä on vierähtänyt flunssaisen ja itkuisen pojan kanssa… Onneksi takana on monta rentouttavaa päivää, jotka antaa voimia pienen potilaan kanssa! Päiväunia on koitettu nukkua, mutta toistaiseksi meidän Lotta-koira on ollut ainoa, joka on saanut unen päästä kiinni. Uneksii kai vieläkin siitä rosvopaistin luusta, jonka sai pääsiäispyhinä kaluttavakseen…

-Kerttu

Urbaani rosvopaisti

1 karitsan viulu
1 valkosipuli
6 rosmariinin oksaa
1/2 punttia timjamia
1 sitruuna
3 rkl jauhettua merisuolaa
leivinpaperia
2 sanomalehden aukeamaa
foliota

Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne pieniksi. Raasta sitruunasta kuoret. Sekoita valkosipuli, sitruunankuoret ja nypityt yrtit suolan kanssa.

Tee viuluun 1-2 viiltoa pituussuunnassa, jotta saat maustetuksi lihan myös sisältä. Hiero yrttisuola kauttaaltaan lihan pintaan ja sisään. Nosta liha kylmään ja anna marinoitua vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Kääri viulu tiiviisti ensin leivinpaperiin, sitten sanomalehteen. Kastele sen jälkeen sanomalehti vedellä märäksi. Kääri koko paketti kaksinkertaiseen folioon ja nosta paketti uunipellille. Kypsennä viulua 150 asteessa ensin kaksi tuntia, minkä jälkeen jatka kypsennystä 100 asteessa vielä kuusi tuntia.

Tulosta resepti

Kommentoi